در گوگل بهتر جستجو کنیم
بسیار اتفاق افتاده است که دنبال چیزی در گوگل باشیم، اما نمیتوانیم دقیق آن را پیدا کنیم. یا اینکه نتیجه جستجوی ما چندین صفحه بعد از صفحه اول جستجوی گوگل نشان داده میشود و عملاً آن را گم میکنیم. این آموزش، به شما ۸ ترفند برای بهتر جستجو کردن در گوگل را میآموزد.
ترفند شماره ۱: مورد نظر را دقیقاً جستجو کردن
برای اینکه بتوانید یک کلمه یا یک جمله را دقیقاً جستجو کنید و موتور جستجو گوگل دقیقاً همان را برای شما نشان بدهد، از علامت نقل قول “…” استفاده کنید. برای مثال وقتی میخواهید درباره اقتصاد دیجیتال مطلب پیدا کنید، اینگونه جستجو کنید: “اقتصاد دیجیتال”. با این روش گوگل دقیقاً مطالبی را که از این دو کلمه پشتسرهم استفاده شده است برای شما نشان میدهد.
ترفند شماره ۲: مورد نظر را جستجو نکردن
برای اینکه در نمایش جستجو شما، کلمه یا جملهای نشان داده نشود، باید از نشانه منفی ( – ) دقیقاً قبل از کلمه مورد نظر استفاده کنید. برای مثال شما میخواهید چیزهایی که در دنیا با سرعت بالا هستند، اما خودرو نیستند را جستجو کنید. بنابراین اینطور مینویسیم: پرسرعت -ماشین. با این حالت شما تمام مطالب با پرسرعت که در آن کلمه ماشین استفاده نشده است را خواهید داشت.
ترفنده شماره ۳: ندانستهها را جستجو کردن
اگر چیزی برای شما مشخص نیست، میتوانید از نشانه ستاره (*) دقیقاً قبل از کلمه مورد نظر استفاده کنید. به عنوان مثال میخواهید درباره بدترینهای دنیا جستجو کنید. اینگونه جستجو میکنیم: بدترین *دنیا! با این حساب تمام چیزهای بدترین دنیا برای ما به صورت رندوم تولید خواهند شد.
ترفند شماره ۴: شبکههای اجتماعی را جستجو کردن
خیلی مواقع پیش آمده است که بخواهیم یک شبکه اجتماعی را پیدا کنیم. برای این کار از نشانه @ استفاده میکنیم. مثلاً جهت جستجو شبکه اجتماعی عصر ایران کلمه @asriran را جستجو میکنیم. به این ترتیب هر نوع شبکه اجتماعی که این وبسایت داشته باشد برای شما نشان داده میشود.
ترفند شماره ۵: ترکیبی جستجو کردن
برای اینکه مثلا چند چیز را ترکیبی جستجو کنید از کلمه “OR” استفاده کنید. به عنوان مثلا میخواهیم درباره ماشین پژو سرچ کنیم و دو رنگ مشکی و سفید مدنظرمان هست. اینگونه سرچ میکنیم: پژو پارس سفید OR پژو پارس مشکی. با این حساب همه نتایج شامل پژو پارس مشکی و سفید برای ما ارائه خواهند شد.
ترفند شماره ۶: قیمت را جستجو کردن
برای اینکه بتوانید قیمت جستجو کنید از کلمه تومان یا نشانه دلار ($) استفاده کنید. هرچند این ترفند بیشتر در جستجوهای انگلیسی بیشتر جواب میدهد. مثلاً برای جستجو گوشیهای اندروید ۲۰۰ دلاری میتوانید اینگونه سرچ کنید: Android Phone $200. برای اینکه یک رنج قیمت را نیز جستجو کنید میتوانید از نشانه “..” استفاده کنید. مثلا Android Phone $200..$400. تمامی گوشیهای اندرویدی بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار را برای شما نشان میدهد و دیگر نیاز نیست بنویسید: گوشیهای اندروید بین ۲۰۰ دلار تا ۴۰۰ دلار که قطعا نتیجه خوبی را هم برایتان نشان نخواهد داد.
ترفنده شماره ۷: در یک وبسایت خاص را جستجو کردن
برای اینکه بتوانید در یک وبسایت خاص در گوگل جسجتو کنید، باید از کلمه Site: استفاده کنید. مثلا برای جستجوی یک لبتاپ ایسوس در دیجیکالا، اینطور باید سرچ کنیم: Site:digikala.com Asus laptop یا موارد مشابه این.
ترفند شماره ۸: مطالب مرتبط را جستجو کردن
برای اینکه مطالب حول محور یک مطلب خاص مطالب مرتبط با یک موضوع را جستجو کنیم، باید از کلمه related: استفاده کنیم. به عنوان مثال میخواهیم مطالب مرتبط با دیجیکالا را جستجو کنیم. مینویسیم: Related: Digikala.com. اینگونه تمامی نتایجی که به دیجیکالا مرتبط است نمایش پیدا میکند.
در نظر داشته باشید که از همه این ترفندها به صورت ترکیبی هم میتوانید استفاده کنید. به عنوان مثال میخواهید دو شبکه اجتماعی را باهم سرچ کنید مینویسیم:@khabaronline@ or eghtesadonline در این صورت هم شبکه اجتماعی اقتصاد آنلاین و هم شبکه اجتماعی خبرآنلاین برای شما نمایش داده میشود.
دنبال همچین راهنمایی بودم . عالی بود .
ارادت